top of page

OVER MIJ ZELF

Mijn naam is Ruud. Ik ben in 1967 geboren in Den Haag.


Pak Mei Pai (Pack Mee Pai)
Toen ik 16 was (1983), ben ik op zoek gegaan naar een Kung Fu school. Eerst ben ik bij de Wing Chun school van Rob Vogel Senior gaan kijken. Die avond heb ik ook mee getraind en het gaf me een goed gevoel. Er was een goede sfeer en iedereen was erg vriendelijk en behulpzaam. Rob Vogel Senior gaf toen nog les in de Cederstraat in Den Haag. Rob is helaas niet meer onder ons, maar zal altijd een begrip blijven onder de Wing Chun beoefenaars.

Daarna ben ik een avondje mee gaan trainen bij Pak Mei Pai. Dit was in de Goudsbloemlaan in Den Haag.  Hier gaf Willem de Bles les. Ook hier was de sfeer erg goed.

De stijl van Pak Mei Pai sprak mij toch iets meer aan als het Wing Chun. Vandaar dat ik toen besloten heb, om Pak Mei Pai te gaan trainen. Er werd altijd een goede conditietraining gegeven en de lessen waren nooit saai. Ik heb 7 jaar les gehad van Willem de Bles. De school moest zijn deuren helaas sluiten omdat er te weinig leerlingen waren en de subsidie vanuit de gemeente werd stopgezet. Ik vond dat toen erg jammer, want ik had daar nog vele jaren willen trainen.

 

Karate

Daarna ben ik op zoek gegaan, naar iets anders, maar heb niet snel iets kunnen vinden. Toen leerde ik iemand kennen die een hele grote rol in mijn leven is gaan spelen. Zijn naam was Cor Vermandel. We zijn hele goede vrienden geworden en ik zag hem ook een beetje als een vader figuur. Cor had een Karate school en gaf les in het Goju Ryu Karate. Hij heeft zelfs in Japan bij Gogen Yamaguchi (the Cat) getraind. Ik heb toen een aantal jaren van Cor les gehad. Cor wist dat Karate niet echt mijn ding was, maar wilde mij graag helpen, om toch te blijven trainen. Tenslotte viel er natuurlijk genoeg te leren. Helaas is mijn goede vriend niet meer onder ons, maar hij zal altijd in mijn hart blijven.

Tai Chi Chuan

In die tijd heb ik ook Eric leren kennen. Eric geeft les in Tai Chi Chuan en Wing Chun. Ongeveer  in 1997 ben ik bij Eric Tai Chi Chuan gaan trainen. Als ik het hier over Tai Chi Chuan heb, dan heb ik het over de martial art. Er zijn tegenwoordig heel veel mensen die Tai Chi lessen geven, maar helemaal niets van de gevechtskunst weten. Dat is erg jammer, want Tai Chi Chuan heeft zoveel meer te bieden, dan alleen maar de gezondheidsoefeningen.
Tai Chi Chuan is een echte gevechtskunst, maar in Nederland zijn maar weinig mensen zich daar van bewust.

Vandaag de dag train ik nog steeds bij Eric. Ook de relatie met Eric is uitgegroeid tot een hechte vriendschap.

Pak Mei Pai

Al die tijd, dat ik geen les meer heb gehad in Pak Mei Pai, ben ik toch altijd de kentau's (vormen) blijven trainen. Ik zal niet zeggen dat ik ze wekelijks oefende, maar zo af en toe bleef ik het toch bijhouden.
Eind 2022 ben ik weer in contact gekomen met Willem de Bles en weer begonnen om naast het Tai Chi Chuan, ook weer Pak Mei Pai te beoefenen. Ik denk dat de ontspannen energie in Tai Chi Chuan en de explosieve energie in het Pak Mei Pai elkaar goed kunnen aanvullen.
Iedere zondag train ik weer Pak Mei Pai in Mariahoeve met een fijne groep mensen, die enthousiast zijn en veel willen leren. 

Als mensen interesse hebben, kunnen ze contact opnemen.

flyerA5staand-voorkant.jpg
bottom of page