top of page

Gezondheid

Ba Duan Jin

Om gezond te blijven is het belangrijk om fit te zijn en je weerstand te verhogen. Dit kun je natuurlijk doen met gezonde voeding, maar ook door oefening. Door oefening kun je je lichaam gezond maken en een gezond lichaam heeft een goede weerstand tegen ziekten en virussen.

In China worden al eeuwen lang oefeningen gedaan, om een gezond lichaam te houden. Eén van deze oefeningen heet Ba Duan Jin.

Ba Duan Jin word ook wel de "Eight Pieces of Silk Brocade" oefening genoemd. Het is een Chi Kung oefening voor medische doeleinden.

Deze oefening zorgt er voor dat je energie goed door je lichaam stroomt en bevordert je bloedsomloop. Een goede bloedsomloop zorgt ervoor dat je organen goed worden voorzien van zuurstof. Hierdoor blijven ze gezond en goed functioneren. Dit is erg belangrijk voor je weerstand.

Ik raad iedereen aan deze oefening minimaal 1 keer per dag te doen. Meerdere keren is natuurlijk beter. Drie keer per dag zou fantastisch zijn.

Met behulp van deze video kun je de oefeningen goed leren. Het zijn geen ingewikkelde bewegingen, maar probeer de bewegingen zou nauwkeurig mogelijk na te doen.

Er zijn veel video's op youtube te vinden, die deze Ba Duan Jin laten zien. Onderling verschillen ze nogal, maar trek je daar niets van aan. Ik heb deze video gekozen, omdat hier ook de nadruk wordt gelegd op de ademhaling. Dit is bij veel video's niet het geval. Toch is dit echt belangrijk, dus probeer hier goed op te letten. Adem tijdens de oefening door je neus en probeer ontspannen te ademen, dus niet geforceerd. Probeer je handen, armen, schouders, nek en rug te ontspannen. Ook tijdens de bewegingen!

Zo nu genoeg gelezen. Het wordt tijd om te beginnen met de strijd en je lichaam en geest weerbaar te maken tegen invloeden van buiten af.

Als je vragen hebt, kun je mij altijd benaderen via e-mail. Hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden, want de strijd moeten we samen winnen.

Succes met de Ba Duan Jin oefeningen!

bottom of page